Lněné semínko, 10 kg

559 Kč
Na dotaz
Položka byla vyprodána…

Lněné semínko celé.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vynikající doplněk krmné dávky pro koně, má pozitivní vliv na kůži, srst, trávení a metabolismus.

Lněné semínko obsahuje vysokou koncentraci esenciálních nenasycených mastných kyselin (pro organismus nezbytný). Esenciální znamená, že si je organismus nedokáže vytvořit a získává je jen z potravy. Jsou důležité zejména pro regulační pochody v organismu, správnou funkci buněčných stěn, srdečně-cévního systému a imunity.

Lněný tuk obsahuje převážně nenasycené mastné kyseliny (80-90%)- které tvoří 20 - 30% kys. olejová a linolová a 40 - 60% kys. linoleová. Poskytuje tedy omega 3, 6 a 9 kyseliny v optimálním poměru.

Lněné semínko obsahuje velice příznivý sliz, který, který potáhne žaludek a střeva ochraným filmem. Proto je velice vhodný zvláště při trávicích potížích hříbat. Rozemleté lněné semínko je navíc vynikajícím přírodním zdrojem vlákniny, která zvětšuje objem stolice a olej v ní obsažený zvláčňuje sliznici. Doporučuje se proto k léčení zácpy a problémů při divertikulóze střev.

Účinky omega-3 nenasycených mastných kyselin jsou zejména snižování srážlivosti krve, a rizika srdečního onemocnění. Působí také proti zánětům cév, kloubů, střev a kožním onemocněním.

Je to tedy cenný zdroj mastných kyselin, aminokyselin (zvl. lyzinu) a selenu. Má tedy ozitivní vliv na kůži, srst, cévy a střeva.
 
 
Dávkování:
Velice snadno se přimíchá namleté semeno do krmiva, zvířata jej zpravidla mají rádi. Pro koně je optimální v syrovém stavu množtsví 50 - 120 g denně. Pro hříbata 50 až 80 g. Větší množství se musí vařit 5 - 10 minut kvůli kys. kyanovodíkové. Pro další zvířata je možné zkrmování syrového lněného semene v množství 12 g na 50 kg zvíře.

Trvanlivost: Minimální trvanlivost je 1 rok od data výroby (léto).

Hodnoty lněného semínka:
 
Sušina   SEk    SNLk    Vláknina    Škrob    Cukry    Tuk      Ca         P
900 g    14 MJ   164 g      79,4 g     43,4 g    24,7 g   325 g   2,5 g    5,9 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: